21.02.2024

Konzorcij projekta MODEL+ na ogledu proizvodnje modularnih objektov partnerja REM d.o.o.

Na sedežu podjetja REM d.o.o. v Trebnjem smo se partnerji projektnega konzorcija MODEL+ in koordinator projekta TECES februarja 2024 srečali na rednem mesečnem tehničnem in projektnem sestanku. Z visoko motivacijo, ki so jo na srečanju izkazali partnerji, si v projektu MODEL+ obetamo vrhunski končni izdelek.

Gostitelj srečanja REM d.o.o. nam je predstavil tudi svoj proizvodni proces modularnih objektov, vse od idejne zasnove, do končnih izdelkov. Projektni partnerji so se lahko prepričali, da je REM d.o.o. odličen proizvajalec, ki stavi na kvaliteto, inovativnost in zadovoljnega končnega uporabnika.

Februarja 2024 smo se konzorcijski partnerji projekta MODEL+ srečali v Trebnjem. Srečanje je gostil vodilni partner projekta REM d.o.o., ki ima v projektu, poleg razvoja modularnega objekta, vlogo integratorja vseh partnerskih projektnih rešitev. Gostitelj je na sestanku izpostavil pomembnost projekta za krepitev sodelovanja in priložnosti nadaljnjih projektov. To so pritrdili tudi predstavniki partnerjev in kooordinatorja projekta MODEL+, ki smo se srečanja udeležili v polni zasedbi konzorcija.

Poudarek srečanja je bil na usklajevanju tehničnih detajlov in izvedbenega načrta demonstracijskega objekta na lokaciji. V projektu sodeluje pet partnerjev iz vrhunskih slovenskih podjetij, REM d.o.o. (vodilni partner), DANFOSS TRATA d.o.o.KRONOTERM d.o.o.PIKTRONIK d.o.o. in ROBOTINA d.o.o.. Udeleženci so pokazali visoko stopnjo motivacije za uspešno končno rešitev in proaktivno podajali predloge. Veseli nas, da partnerji poleg sledenja v začetku zastavljenih ciljev iščejo in predlagajo še dodatne novosti in izboljšave za kar najboljši rezultat projekta.

TECES kot koordinator projekta veliko pozornosti posveča rednim usklajevalnim sestankom in skrbi za komunikacijo med partnerji. Na ta način projekt sledi zastavljenim ciljem ter poteka po terminskem načrtu.

Več o projektu MODEL+ si preberite tukaj: povezava.

Razvoj unikatnih rešitev modularne gradnje v Trebnjem

Srečanje konzorcija MODEL+ je potekalo na sedežu podjetja REM d.o.o. v Trebnjem.

Udeleženci smo tako dobili prvovrstno priložnost vpogleda v nastanek inovativnih modularnih objektov, od ideje do izvedbe v proizvodnem obratu. V procesu nastajanja modularnih enot sodelujejo številni REM-ovi tehničnih strokovnjaki, ki so zavezani najvišjim standardom kakovosti.

REM-ova vizija je razvoj in izdelava vrhunskih, uporabniku prilagojenih in trajnostnih izdelkov. Usmerjeni so v razvoj in izdelavo unikatnih rešitev, tako so praktično vsi njihovi izdelki razviti po meri končnega uporabnika. Podjetje trajnosti sledi celostno, skozi družbeni, okoljski in ekonomski vidik. Ponosni so, da kakovost proizvodnje in izdelkov dokazujejo številni pridobljeni certifikati kakovosti, nagrade in priznanja. Ogledali smo si lahko tudi rezultat v letu 2019 zaključenega projekta – inovativno vzorčno modularno bivalno enoto. Enota je demonstracijski objekt s številnimi novo razvitimi rešitvami, pri katerem je poleg REM d.o.o. sodelovalo še 15 slovenskih podjetij in raziskovalnih organizacij. Znanje in izkušnje, pridobljene v tovrstnih raziskovalno razvojnih projektih, so neprecenljiva kompetenca in odlična referenca za podjetje.

MODEL+ in njegov prispevek k strategiji za zeleni prehod

TECES in partnerstvo SiEnE zagotavljata stalno usklajenost slovenskih projektov s smernicami Evropske komisije za zeleni prehod. Tako je bil tudi projekt MODEL+ že v osnovi zastavljen kot del širše slike in se še naprej usklajuje z mislijo na celosten pristop k zelenemu prehodu. Partnerji projekta MODEL+ imajo tako odlično priložnost nadaljnjega vključevanja v razvojne aktivnostih na področju zelenega prehoda pod okriljem TECES in SiEnE.

Dodatne informacije

Spremljajte TECES in SiEnE za vpogled v aktualne teme v okviru projekta MODEL+ ter na poti spoznajte naše partnerje, njihove kompetence in priložnosti sodelovanja.

Prihodnost prinaša vse več finančnih spodbud v podporo zelenim tehnologijam. Veselimo se ustvarjanja novih sinergij in močnih partnerstev za uspešne in kakovostne projekte. Pridružite se nam!

Postanite član TECES in SiEnE in bodite obveščeni o vseh aktualnih aktivnostih: POVEZAVA.

Dr. Marja JERIČ – TECES .:. +386 2 333 13 56 .:. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Galerija fotografij

Načrtovani dogodki

Trenutno ne prirejamo dogodkov.
 • »Na področju komponent smo igralci na globalnem merilu – z motorji, s komponentami za električne stroje in močnostnimi pretvorniki, se znamo umestiti v praktično čisto vse globalne vrednostne verige. Smo igralci pri velikih globalnih znamkah. Partnerji Preberite več
  mag. Matjaž Čemažar Predsednik uprave Domel Holding d.d. in predsednik Sveta zavoda TECES, član Upravnega odbora SRIP PSiDL
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.