Natisni to stran
05.05.2020

Vsebinsko poročilo o aktivnostih TECES v 2. fazi delovanja SRIP PSiDL v obdobju od 2017 do 2020

S skorajda 20 letnimi izkušnjami vodenja in koordinacije razvojno strateških partnerstev je TECES od 2017 dalje tudi nosilec in eden izmed treh ključnih koordinatorjev SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL).

TECES poleg krovne koordinacije skupne projektne pisarne SRIP-a izvaja dodatno še podporo članom iz elektronske in elektroindustrije, energetike, ponudnikom ter uporabnikom zelenih tehnologij in energetsko učinkovitih rešitev.

Ob zaključku 2. faze delovanja SRIP-a (november 2017 – marec 2020) in prehodu v 3. fazo delovanja (april 2020 – oktober 2022) je TECES izdal vsebinsko poročilo s pregledom rezultatov in aktivnosti TECES v 2. fazi delovanja SRIP PSiDL.

Aktivnosti TECES so usmerjene v podporo:

  • skupnim raziskavam, razvoju in tehnološko demonstracijskim projektom,
  • krepitvi razvojnih strateških (dobaviteljskih) verig vrednosti med nosilci verig, ponudniki, dobavitelji in uporabniki rešitev,
  • internacionalizaciji in mednarodnemu sodelovanju,
  • usposabljanju in razvoju kadrovter
  • soustvarjanju strategije in podpornih ukrepov z državo.

Vsebinsko je delovanje TECES-a znotraj SRIP PSiDL usmerjeno na področja električnih komponent, pametnih naprav in različnih sistemov oskrbe in upravljanja stavb, kot so:

  • naprave za dom, ki zajemajo vse vrste električnih naprav in njihovih komponent za vsakodnevna opravila v gospodinjstvu,
  • proizvodnja, shranjevanje in raba energije, ki zajema naprave in sisteme ogrevanja, hlajenja, prezračevanja in klimatizacije, (so)proizvodnje in shranjevanja energije, oskrbe iz daljinske energetike
  • ravnanje z vodo in odpadki, ki zajema naprave in sistemske rešitve oskrbe z vodo ter upravljanja odpadkov.
  • celostno upravljanje stavb, ki zajema naprave, sisteme in rešitve za upravljanje energije v stavbah, upravljanje in trgovanje s prožnostjo energije, sisteme za upravljanje stavb, interierja, varnosti in varovanja ter povezovanje pametnih stavb s sosesko in mestno infrastrukturo.

V poročilu predstavljene aktivnosti se vsebinsko navezujejo predvsem na področje delovanja TECES v okviru partnerstva SRIP PSiDL, ne pa tudi na druga področja delovanja TECES, koordinacije in izvajanje domačih in mednarodnih projektov, v katerih sodeluje TECES kot nosilec, partner ali koordinator. Te so zajete v  drugih poročilih ali objavah.

Več o načrtovanih aktivnostih TECES v obdobju 3. faze delovanja SRIP PSiDL v prihodnjih objavah.


PRIDRUŽITE SE NAM.

V primeru, da boste pristopili v SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo in izbrali primarno področje delovanja pod okriljem TECES boste HKRATI s članstvom v SRIP PSiDL postali tudi član TECES ter s tem deležni obeh ugodnosti.

postanite clan t s