Natisni to stran
21.03.2020

Tudi v letu 2020 nadaljujemo s podporo izvajanju aktivnosti članov - za člane možnost znižanja stroškov

TECES tudi v letu 2020 nadaljuje s podporo krepitvi sinergije med člani na posameznih področjih delovanja partnerstva skladno akcijskemu načrtu SRIP PSiDL ter usmerja del odobrenih finančnih sredstev v podporo izvajanju skupnih aktivnosti članov.

Podprte so aktivnosti na področjih krepitve skupnega razvoja in raziskav, razvojno strateških (dobavnih) verig vrednosti med nosilci verig, dobavitelji in uporabniki rešitev, internacionalizacije, mednarodnega sodelovanja in prepoznavnosti ter usposabljanja in izobraževanja zaposlenih.

TECES je skladno javnemu razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) v podporo Strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) izbran za nosilca in enega izmed koordinatorjev Strateško razvojno-inovacijskega partnerstva Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL).

Tako je TECES, s ciljem krepitve sinergije med člani na posameznih področjih delovanja partnerstva skladno akcijskemu načrtu SRIP PSiDL, že v septembru 2019 večji del odobrenih finančnih sredstev usmeril v podporo izvajanju skupnih aktivnosti članov. V primeru ustreznosti aktivnosti in ustvarjanja sinergije na področjih delovanja partnerstva, so člani lahko prihranili do 30% nastalih stroškov.

V samo štirih mesecih 2019 je bilo identificiranih več kot 40 potencialnih dogodkov in aktivnosti, ki so jih člani izvajali v partnerstvu z drugimi. S podporo TECES je bilo podprtih več kot 16 skupnih dogodkov in aktivnosti ter članom skupaj prihranjeno več kot 32.000 €, ki so jih lahko usmerili v druge aktivnosti.  

Zaradi izjemnega interesa članov in odličnih rezultatov ter učinkov nadaljujemo z isto podporo članom tudi v letu 2020.

Upravičene so aktivnosti:

 • krepitev skupnega razvoja in raziskav ter tehnološko-demonstracijskih projektov med podjetji, raziskovalnimi organizacijami in ciljnimi skupinami uporabnikov,
 • krepitev razvojno strateških (dobavnih) verig vrednosti med nosilci verig, dobavitelji in uporabniki rešitev,
 • krepitev internacionalizacije, mednarodnega sodelovanja in prepoznavnosti,
 • usposabljanje in izobraževanje zaposlenih.

Pozivamo vas, da razmislite o možnih skupnih aktivnostih in o predlogih za izobraževanja, ki jih želeli izvesti v okviru predstavljene podpore. Predloge posredujte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Upravičene aktivnosti

Primeri upravičenih skupnih aktivnosti, druge možne na podlagi dogovora:

 • usposabljanja, izobraževanja in tečaji
  (organizacija in udeležba, najem prostora, stroški predavateljev, udeležba zaposlenih na delavnicah, tečajih, strokovnih konferencah, tematskih predavanjih …),
 • dogodki namenjeni promociji in osveščanju
  (ustvarjanje prepoznavnosti področja, ciljnih skupin o trendih, dosegljivosti tehnologij, financiranjih, predstavitve tehnoloških trendov, rešitev…
 • organizacija ogledov, skupnih nastopov in predstavitev
  (nastopi na sejmih, ogledi sejmov, predstavitve pri dobaviteljih, kupcih, potencialnih naročnikih, gospodarske delegacije, udeležba osebja na raznih dogodkih…)
 • nakup tržnih analiz in podobno (opreme in investicije niso upravičene).

Kdo je lahko upravičen do podpore subvencije preko TECES

Podpora je namenjena izvajanju aktivnosti in krepitvi partnerstva SRIP PSiDL. Do podpore so upravičeni člani SRIP PSiDL, ki so hkrati tudi člani TECES (seznam), ob ustrezanju določenih pogojev tudi ostali člani SRIP PSiDL. (seznam).

V primeru neustrezanja statusu člana, nas kontaktirajte.

Dodatne informacije

Dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 02 333 13 350.


PRIDRUŽITE SE NAM.

V primeru, da boste pristopili v SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo in izbrali primarno področje delovanja pod okriljem TECES boste HKRATI s članstvom v SRIP PSiDL postali tudi član TECES ter s tem deležni obeh ugodnosti.

postanite clan t s