13.05.2024

[POZIV-INTERES] Poziv za sodelovanje v programu IF CEED krožnega gospodarstva v obrambnem sektorju

Vabimo vas k izrazu interesa za sodelovanje v programu za krožno gospodarstvo v evropskem obrambnem sektorju (IF CEED) pod okriljem Evropske obrambne agencije EDA.
Program smo izčrpno predstavili na SYeNERGY webinarju, kjer so udeleženci lahko spoznali številne priložnosti, ki jih program nudi strokovnjakom iz industrije, inštitutov, raziskovalnih centrov, finančnih institucij, akademskega sveta in javnih organov.

Za kakovostno implementacijo poslanstva programa IF CEED ves čas delovanja intenzivno vključuje strokovnjake na tematskih področjih, ki jih pokriva. Z izrazom interesa sodelovanja imate možnost za vključitev v razvoj prebojnih projektnih idej ter oblikovanje smernic razvoja na področju krožnega gospodarstva v evropskem obrambnem sektorju.

Vključitev v forum predstavlja neprecenljivo referenco in povezovanje z vrhunskimi evropskimi strokovnjaki ter potencialno prednost pri vključitvi v projekte, ki bodo implementirani. Vključitev v forum je možna s pomočjo partnerstva SiEnE pod okriljem TECES in Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.


IF CEED in fokusna področja

IF CEED je inkubacijski forum za krožno gospodarstvo v evropskem obrambnem sektorju. Njegov cilj je udejanjanje Zelenega dogovora EU 2020 Evropske komisije za krožno gospodarstvo z vključitvijo kooperativne skupnosti (obrambna ministrstva EU, industrija, inštituti, raziskovalni centri, finančne institucije, akademski svet, ustrezni javni organi na nacionalni in mednarodni ravni).

Glavna fokusna področja IF CEED so materiali in inovativni dizajn ter krožni procesi in digitalizacija s skupnim ciljem vzpostavitve učinkovitega krožnega gospodarstva na področju obrambe.

Prva faza IF CEED je obrodila 15 projektnih predlogov, ki so bili prepoznani kot ključni za vzpostavitev oziroma okrepitev krožnega gospodarstva v evropski obrambi. Projekti so pripravljeni s strani civilnih in obrambnih deležnikov, vključenih v forum, in veljajo za ključne za uspešen prehod v krožno gospodarstvo. Zaradi podpore evropskih ministrstev za obrambo imajo projekti velik potencial za implementacijo. Pregled inkubiranih projektov IF CEED:

Februarja 2024 je IF CEED dosegel pomemben mejnik, saj se je začel izvajati prvi projekt, inkubiran znotraj foruma. Namen projekta je vzpostavitev krožnega koncepta za neprebojne jopiče z digitalno osebno izkaznico produkta (Defence digital product passport), poimenovan pa je bil IOTA 2.  

Pridružite se aktivnostim IF CEED

Vabimo vas, da izrazite interes sodelovanja pri aktivnostih IF CEED z izpolnitvijo vprašalnika. Vprašalnik je namenjen slovenskim podjetjem in raziskovalnim organizacijam z raziskovalno-razvojnimi, tehnološkimi in/ali proizvodnimi zmogljivostmi ter kompetencami, ki bi želela s predlaganimi tehnologijami/rešitvami aktivno sodelovati v forumu. Vprašalnik vas vodi od vpisa osnovnih podatkov vašega podjetja do vpisovanja konkretnih tehnologij in njihovega učinka na končni produkt.

Za podane predloge inovativnih tehnologij s strani zainteresiranih partnerjev obstaja velika možnost za vključitev v druge projekte v pripravi pod okriljem TECES in vključitev v bazo ekspertov partnerstev TECES SiTEB. Tematike poziva se navezujejo tudi na strateška področja delovanja članov partnerstev pod okriljem TECES (TECES, SiEnE, SRIP Pametne stavbe in dom), na katerih izvajamo stalno podporo pri pripravi nacionalnih in mednarodnih projektnih konzorcijev, iskanju možnosti skupnega razvoja, virov sofinanciranja in vključevanja v mednarodne verige vrednosti.

Vabimo vas, da izkažete interes sodelovanja z izpolnitvijo vprašalnika. Prvi rok za pregled vnosa podatkov je 25. maj 2024 - poziv po tem datumu ostaja odprt do nadaljnjega.

Podrobnosti o pozivu v priloženem dokumentu.

V TECES bomo prejete vpise interesa ocenili in razvrstili glede na kompetence in reference. O sodelovanju se bomo nato pogovorili z vami ter uskladili pričakovanja glede vključevanja v nadaljnje aktivnosti.Dodatne informacije

Kontaktirajte nas. Z veseljem bomo skupaj pregledali možnosti podpore TECES.

 dr. Marja JERIČ .:. +386 2 333 13 56 .:. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


PRIDRUŽITE SE NAM.

Ali vas zanima več o možnostih pristopa v TECES in vključevanja v aktivnosti partnerstev in projektov pod okriljem TECES?

Pokličite nas. Z veseljem vam bomo predstavili možnosti sodelovanja s TECES glede na vaše interese.

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .:. T: +386 2 333 13 50

postanite clan t s

Načrtovani dogodki

Trenutno ne prirejamo dogodkov.
 • »Na področju komponent smo igralci na globalnem merilu – z motorji, s komponentami za električne stroje in močnostnimi pretvorniki, se znamo umestiti v praktično čisto vse globalne vrednostne verige. Smo igralci pri velikih globalnih znamkah. Partnerji Preberite več
  mag. Matjaž Čemažar Predsednik uprave Domel Holding d.d. in predsednik Sveta zavoda TECES, član Upravnega odbora SRIP PSiDL
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.