Objave SMARTWATCH
On Wednesday, 12 February 2020, we staged the first TECES: SYeNERGY annual event in the magnificent medieval environment of the Dominican Monastery in Ptuj. Keynote speakers from globally oriented companies presented the latest technological and social trends, related business models, and sustainability and human resources challenges they now face. The event focused on networking and creating synergies between companies, educational institutions, the state, and other stakeholders. It was attended by more than 100 participants, over 40% of whom were management staff. We were greeted by a group of Kurents (Korants), traditional and mystical carnival figures, who shared with us the…
Vabimo vas, da se udeležite na on-line delavnice »Post 2020 SMART SPECIALIZATION on-line workshop«, ki bo potekala 28.aprila 2020 v okviru projekta Smart_watch, katerega projektni partner je TECES.V projektu SMART_watch smo 3 leta spremljali in raziskovali načine vpeljave pametne specializacije po različnih regijah v Evropi.Ta on-line delavnice je pomembna tudi v smilu kreiranja priporočil za naslednje obdobje finančne perspektive. Povabljeni so deležniki iz vsaj 9 evropskih držav: policy makerji, podjetniki, raziskovalci oz. tisti, ki se ukvarjajo s kreiranjem, vpeljavo in spremljavo RIS3. Zakaj se udeležiti delavnice: Ključni govorniki o obdobju financiranja RIS3 po 2020Sodelujte v razpravi o perspektivi po 2020…
V sredo, 12. februarja 2020, je bil v čudovitem srednjeveškem ambientu Dominikanskega samostana na Ptuju uspešno izpeljan prvi letni dogodek TECES: SYeNERGY, na katerem so vrhunski govorniki iz globalno delujočih podjetij predstavljali tehnološke in družbene trende, z njimi povezane poslovne modele ter trajnostne in kadrovske izzive, s katerimi se soočajo. Rdeča nit dogodka sta bila povezovanje in ustvarjanje sinergij med podjetji, izobraževalnimi ustanovami, državo in drugimi deležniki. Dogodek je bil namenjen tudi promociji projekta SMART-watch, ki se ukvarja z vpeljavo in monitoringom pametne specializacije po regijah Srednje Evrope. Dogodku je prisostvovalo več kot 100 udeležencev, med njimi več kot 40%…
V septembru bomo v okviru projekta SMART_watch, katerega partner je TECES, izvedli študijski obisk v Torino, Italija.  Dogodek bo potekal od 17. - 18. septembra 2019.Gostitelji organizirajo tudi skupne workshope za organizacije, ki nudijo storitve, ki so ključnega pomena za uspešnost poslovanja v inovacijskih ekosisitemih. Pričakujemo organizacije iz 10 regij Srednje Evrope, kar bo odlična priložnost za mreženje, izmenjavo kontaktov, dobrih praks in informacij. Več informacij je na voljo na spodnjem letaku in na spletni strani projekta. Če vas zanima udeležba na tem dogodku nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
V projektu nastopa TECES kot regionalni observatorij in opazovalec inovacijskega ekosistema Strategije pametne specializacije v Sloveniji. Kot koordinator SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL) vpogled v izvajanje strategije pametne specializacije v Sloveniji. V okviru projekta Smart_Watch pa tudi možnost primerjave strategij v partnerskih državah (Poljska, Nemčija, Madžarska, Avstrija, Češka, Italija). 
V okviru projekta smo obiskali TECOS, razvojni center orodjarstva Slovenije, ki v okviru SRIP Tovarne prihodnosti, podobno kot TECES deluje kot regionalni observatorij pametne specializacije na področju orodjarske industrije v Sloveniji.  Z direktorjem, dr. Alešem Hančičem, smo izvedli poglobljeni intervju o načinu delovanja grozda in storitvah, ki jih ponujajo svojim članom. 
12. in 13. februarja smo se v Ljubljani udeležili srečanja vseh SRIP in predstavnikov Bavarske, ki je potekalo v Tehnološkem parku Ljubljana. Z nemške strani so bili prisotni Hans-Joachim Heusler, direktor Bayern International in Daniel Gottschald, direktor InSITE Bavaria. Bayern International in InSITE Bavaria sta instituciji, ki skupaj spodbujata vzpostavitev verig vrednosti v obliki novih grozdov, industrijskih parkov in univerz, v katere vključujejo tako Bavarska kot tudi druga podjetja in raziskovalne institucije.
Slovenska strategija pametne specializacije (S4) predstavlja izvedbeni dokument že sprejetih slovenskih strateških dokumentov, ki integrira in konkretizira njihove usmeritve za bolj osredotočene ukrepe države v sozvočju s ključnimi razvojnimi deležniki: POVEZANO = KRITIČNA MASA = PREBOJ. 
TECES se je pridružil drugim slovenskim strateškim partnerstvom in SVRK na skupni misiji za vzpostavitev stika z bavarskimi grozdi.  V organizaciji projekta Interreg Alpine Space S3-4Alp Clusters smo imeli možnost predstaviti cilje projekta Smart_watch in delovanje našega regionalnega observatorija 6 bavarskim grozdom in z njimi razpravljali o različnih vrstah storitev, ki bi jih organizacije, kot so grozdi v vlogi regionalnih observatorijev, lahko ponudile svojim članom.
27. in 28. novembra je v Lublinu na Poljskem potekal drugi projektni sestanek partnerjev projekta Smart_Watch in usposabljanje za presojevalce, ki bodo izvajali monitoring Strategij pametne specializacije posameznih držav po enotni metodologiji, ki bo razvita v okviru projekta, t.j. institucije, ki z raznolikimi storitvami za podjetja in raziskovalne ustanove igrajo pomembno vlogo pri tehnološkem in inovativnem razvoju regij.
 • »Na področju komponent smo igralci na globalnem merilu – z motorji, s komponentami za električne stroje in močnostnimi pretvorniki, se znamo umestiti v praktično čisto vse globalne vrednostne verige. Smo igralci pri velikih globalnih znamkah. Partnerji Preberite več
  mag. Matjaž Čemažar Predsednik uprave Domel Holding d.d. in predsednik Sveta zavoda TECES, član Upravnega odbora SRIP PSiDL
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.